tiistai 12. huhtikuuta 2011

Palsternakkakeitto

1 palsternakka
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 peruna
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl voita
1 l vettä
1dl ruokakemaa
1 rkl kutun- tai vuohenmaitojuustoa
suolaa, valkopippuria

Kuori ja pilko sipulit sekä juurekset. Kuullota kattilassa öljyssä ja nokareessa voita. Sekoita välillä ja anna hieman ruskistua. Lisää vesi ja keitä miedolla lämmöllä 1/2 tuntia. Lisää kerma, juusto ja mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta ja soseuta sauva- tai tehosekottimella kuohkeaksia. Ja sitten nautiskele ruisleivän kanssa.

Palsternakka on ravitsemuksellisesti arvokasta syötävää. Kivennäisaineista erityisesti kaliumia on 
 palsternakassa vielä enemmän kuin perunassa, 600 mg/100 g. Palsternakka on erinomainen kuidun lähde.

Monia kivennäisaineita ja vitamiineja palsternakassa on enemmän kuin porkkanassa, vain oranssinväristä karoteenia on niukasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttavat minua:)

Lukijat

Sivun näyttöjä yhteensä

Tunnustus Eijalta

Tunnustus Eijalta
KIITOS!

Kiitos Eijalle

Saatu Tainalta ystävänpäivänä 14.2. KIITOS!


Hae tästä blogista

gallery

Quilting Gallery Logo