perjantai 22. huhtikuuta 2011

Paahdettua kukonpoikaa ja pähkinä-sitruunajäädyke

Ruokakurssilla teimme paahdettua kuonpokaa. Aineksina oli koipia, joista otettiin luut pois raakana. Niistä tehtiin rullia, jotka maustettiin suolalla ja valkopippurilla.
Valmistin tänään kotona tällaista. Opettelua se vaatii, että saa ne luut pois nätisti. Sitten kiersin lihat vaan rullalle (ne voi myös sitoa kalalangalla) , paistin voi-rypsiööljyseoksessa ja lisäsin vettä ja annoin hautua kypsäksi. Hyviä tuli ja syöminen oli huomattavasti helpompaa, kun ei tarvinnut luita kalua.


Maukas jälkiruoka on pähkinä-sitruuna jäädyke
 50g hasselpähkinöitä
100g sokeria
2rkl vettä
1muna
5 keltuaista
5dl vispikermaa
1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu

Paahda pähkinät 200asteisessa uunissa 4min( tai pannulla). Anna jäähtyä ja hiero kuoret käsien välissä pois. Murskaa pähkinät pieniksi. Keitä sokeria ja vettä kattilassa n. 10min, kunnes muuttuu siirappimaiseksi. Vaahdota munat ja keltuaiset kovaksi vaahdoksi. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana vaahtoon koko ajan sekoittaen. Jatka sekoittamista kunnes vaahto on jäähtynyt. Vaahdota vispikerma ja lisää munavaahtoon yhdessä rouhittujen pähkinöiden kanssa. Kaada jäädykemassa isoon astiaan tai annosastioihin (pakkaseen sopiviin) ja jäädytä miel seuraavaan päivään.

Mustaherukkahillo sopii jäädykkeen kanssa.
Minusta tämä opistolla tekemäni kolvityö sopii tähän. On niin pääsiäisen keltainen.

2 kommenttia:

Kommenttisi ilahduttavat minua:)

Lukijat

Sivun näyttöjä yhteensä

Tunnustus Eijalta

Tunnustus Eijalta
KIITOS!

Kiitos Eijalle

Saatu Tainalta ystävänpäivänä 14.2. KIITOS!


Hae tästä blogista

gallery

Quilting Gallery Logo